Bakom kulisserna på My Driving Academy – Nils af Petersens | My Driving Academy
13275
post-template-default,single,single-post,postid-13275,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Bakom kulisserna på My Driving Academy – Nils af Petersens

Nyfiken på vilka som jobbar på My Driving Academy? Hur ser livet egentligen ut på en trafikskola? Först ut är trafikläraren Nils. Häng med!

Vi presenterar: Nils af Petersens

Nils är trafiklärare på My Driving Academy sedan tre år tillbaka. Han hade länge tänkt bli egenföretagare och började som konsult på My Driving Academy år 2013 då trafikskolan grundades. Nils var My Driving Academys första trafiklärare och hans bil var den första som sattes i trafik med trafikskolans logga, så han är därmed ”äldst” i gänget. Det var mycket på grund av att My Driving Academy var nytänkande som gjorde att Nils valde att jobba just här. Flexibiliteten som trafikskolan står för tycker han är en viktig pusselbit, både för lärare och elever.

Nils är 41 år gammal och kommer från Gotland. Han är gift med Jenny och har två barn, Frida och Frank. Bilar och båtar är hans stora intressen, och sin fritid spenderar han gärna i skärgården eller på Gotland. Det var för att Nils gillar att träffa människor och (så klart) att köra bil, som han blev trafiklärare. Han berättar lite mer om hur det gick till när han slog in på sin nuvarande yrkesbana:

”Det var en av mina bästa kompisar som såg en annons i Metro att de sökte trafikläraraspiranter till en ny utbildning i Gustavsberg utanför Stockholm, och han undrade om jag ville hänga med. Jag kunde inte komma ifrån jobbet så jag bangade. Tomas (min kompis) kom in på utbildningen och kom hem till oss lite då och då och berättade hur intressant och rolig utbildningen var, så jag bestämde mig för att söka in året efter. Det var 2002 …”

Nils, en riktig ”people person”

Det roligaste med sitt jobb tycker Nils är att träffa så många olika människor som alla har olika förutsättningar för att lära sig köra bil.

”Det är häftigt att få se människor växa. Många av mina elever har aldrig suttit bakom en ratt, och en del är rädda och osäkra i början. Det är roligt att se hur de utan tvekan får kontroll över bilen och ger sig ut på motorvägen eller kör om en bil, de som tidigare inte ens trott att de skulle kunna växla upp till trean.”

Vi pratar lite om vilka egenskaper en trafiklärare behöver ha. Nils säger att det är viktigt att vara lugn och metodisk i utlärningen och att vara öppen i mötet med alla olika personer. Man måste sätta eleven i centrum och hela tiden individanpassa utbildningen. Sedan är det väldigt viktigt att man själv känner sig trygg och säker, och själv är beredd att lära sig ett och annat.

”I kombination med en massa humor!”, säger Nils.

Utmaningar och upplevelser

Vi frågar om det är något särskilt som många elever har svårt att lära sig, och Nils berättar att ett sådant moment är att kunna planera sin körning och få ett bra flyt till exempel genom en rondell. Och självklart har Nils varit med om en hel del under sina år som trafiklärare.

”En lite annorlunda situation var när en elev som hade slipade solglasögon körde in i en tunnel, och fick för sig att släppa ratten i 70 km/h och vända sig om för att leta i väskan efter sina vanliga glasögon eftersom hen inte såg något. Resan gick bra, som tur är …”

Tack, Nils!

Har du några frågor till Nils? Mejla honom på nils@mydrivingacademy.com

No Comments

Post A Comment