Bakom kulisserna på My Driving Academy – Emmie Sederlin | My Driving Academy
13294
post-template-default,single,single-post,postid-13294,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Bakom kulisserna på My Driving Academy – Emmie Sederlin

När du mejlar till My Driving Academy med frågor om en körkortsutbildning, vem är det som svarar då? När du vill ha hjälp med att boka riskettan eller uppkörning, vem ringer du till då? Jo, till vår koordinator, Emmie.

En oumbärlig allt-i-allo

Emmie Sederlin är den som håller i trådarna vad gäller schemaläggning av körlektioner och kundsupport på My Driving Academy, och det har hon gjort i strax över ett år. Hon är 29 år gammal och är född och uppvuxen på Södermalm. Efter ett par gästspel i Farsta strand och New York har hon hittat tillbaka hem till Söder igen och trivs som fisken i vattnet. Inte nog med att hon ser till att allting rullar på smidigt på My Driving Academy, vid sidan av jobbet som koordinator driver hon ett inredningsmärke som heter imiform tillsammans med sin bästa vän Emelie.

Vad Emmie sysslar med om dagarna på My Driving Academy är väldigt varierande. Det är allt ifrån löpande kundkontakt, fakturering och administration, till att vara stöd till elever när de behöver lugnas innan sina uppkörningar, och hon har även jobbat med att bland annat bygga upp den nya hemsidan. Hon hamnade på My Driving Academy lite på ”ett bananskal”. Det var först ett föräldravikariat, som sen blev omvandlat till en långsiktig anställning.

”Jag har varit med att utforma det som är My Driving Academy idag. När jag började så fanns inte ens ett telefonnummer och det kom kanske två mejl om dagen. För mig var det ändå en lite chockartad start och jag sattes genast på prov. Jag fick snabbt lära mig många nya saker, men det var samtidigt väldigt roligt. Jag har utvecklats väldigt mycket som person sen jag började jobba här”, berättar Emmie.

Hon koordinerar den dagliga verksamheten

Som koordinator har Emmie väldigt mycket kontakt med eleverna. Det kan vara allt ifrån att trösta gråtande och hyperventilerande elever två timmar innan en uppkörning, till att peppa, stötta och lyssna på allt som rör deras utbildning. Den täta kontakten gör att hon ofta får en väldigt personlig relation till kunderna.

”Jag har flera elever som jag haft mycket kontakt med och som jag ibland kan komma på mig själv att tänka på och undra hur det är med dem nu när de gått vidare och fått sina körkort”, säger Emmie.

Emmie berättar att de största utmaningarna i hennes jobb är att matcha alla scheman och tider så att det finns tillfällen som alla elever kan köra på, och hitta tider för uppkörningar. Det är det absolut meckigaste av allt. Hon menar att de egenskaper som krävs för en koordinator är koll, tålamod och just på My Driving Academy väldigt mycket flexibilitet, då arbetstiderna är väldigt varierande. Ibland kan hon få ett mejl, sms eller samtal klockan 23 på kvällen med en uppgift som hon måste lösa på direkten.

Till sist avslöjar Emmie en lite smårolig sak:

”Det absolut mest komiska med situationen är att jag fortfarande inte har lyckats ta mitt körkort än, men är på god väg och ser målet framför mig! Men det har också gjort att jag själv kan relatera till alla förlopp som eleverna går igenom under sin utbildning, eftersom jag går igenom precis samma sak.”

Stort tack, Emmie!

Har du frågor om hur det är att jobba som koordinator eller om något annat, mejla Emmie på hej@mydrivingacademy.com

No Comments

Post A Comment