“Trafikskolor måste bli mer kundvänliga” - Jessica Mazuran
13637
post-template-default,single,single-post,postid-13637,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

“Trafikskolor måste bli mer kundvänliga” – Jessica Mazuran

Hon gillar utmaningar och vill förnya trafikskolebranschen. Samtidigt ser hon till att My Driving Academy lever upp till elevernas önskemål och att trafikskolan följer de regler och lagar som finns. Gå bakom kulisserna och lär känna Jessica Mazuran, vår trafikskolechef och utbildningsledare!

snabbfakta

En kombination av yrke och hobby

Efter 15 år inom barnomsorgen kände Jessica att det var dags för något nytt. Men att hon blev just trafiklärare och utbildningsledare var inget konstigt:

“Jag hade hört mycket om trafikbranschen och hade bilkörning som hobby. Så jag tänkte: varför inte kombinera pedagogik med något jag tycker är kul?” förklarar Jessica.

”Modernitet och kundvänlighet krävs för att hänga med”

Sedan september förra året driver Jessica My Driving Academy. När hon började var hon precis nyutexaminerad utbildningsledare och letade efter en trafikskola som vågade gå ett steg längre:

“Jag har själv hela tiden haft en tanke om att trafikskolor måste bli mer moderna och kundvänliga för att hänga med i utvecklingen. Så när My Driving Academy sökte en utbildningsledare ansökte jag och fick jobbet”, berättar hon.

Variation och utmaningar tillhör vardagen

Den ena dagen är aldrig den andra lik för Jessica, även om hon normalt börjar med några körlektioner och utbildningskontroller för att sedan ta sig till gymmet innan hon sätter igång med de administrativa uppgifterna hemma. Men så ser långt ifrån alla dagar ut och det är också det som hon tycker är det bästa med jobbet på My Driving Academy:

“Min arbetsdag är inte särskilt inrutad, utan det händer något nytt varje dag och jag får träffa många olika människor. En kul utmaning som kommer med att vi hämtar och lämnar våra elever är t.ex. att jag varje dag måste anpassa övningsområdena utifrån var de bor.”

“Vi borde prata minuter, inte antal körlektioner”

I Jessicas roll som trafikskolechef och utbildningsledare ingår det, utöver vanliga körlektioner och administration, tid för entreprenörskap och utveckling av verksamheten. En av sakerna hon försöker förändra är synen på körkortsutbildningar:

“Alla i branschen räknar körlektioner och det är oerhört missvisande. Även om du tar 20 lektioner på 80 minuter motsvarar det bara 27 timmar. Det är inte ens en hel arbetsvecka och det krävs mycket mer tid än så bakom ratten för att klara uppkörningen”, poängterar Jessica.

Hon förklarar:

“Jag klarade min uppkörning och mitt teoriprov på första försöket. Utöver de 20 lektioner jag tog hos trafikskolan la jag 8 timmar på privat övningskörning varje helg i 25 veckor. Om vi ser till all den tiden motsvarar det 170 lektioner. Så jag tycker vi alla borde räkna minuter istället för antal lektioner hos trafikskolan för att få ett mer realistiskt perspektiv på vad det egentligen innebär att ta ett körkort.”

Alla elever gör samma misstag – och det är okej

I sin vardag möter Jessica många olika elever, som alla begår olika typer av misstag. Många av eleverna styr t.ex. för nära trottoarkanter och överanvänder kopplingen. Men det är Jessica och hennes kollegor på My Driving Academy väl medvetna om:

“Vi trafiklärare vet hur elever reagerar i olika situationer och är beredda på att t.ex. justera ratten eller bromsa in om det skulle behövas. Men framför allt försöker jag berätta för eleverna att det är normalt att göra fel: jag vill att de ska vara medvetna om att de inte tabbar sig mer än någon annan”, avslutar Jessica.

Har du några frågor till Jessica? Mejla henne på jessica@mydrivingacademy.com

 

No Comments

Post A Comment