My Driving Academy är medlemmar i STR! | My Driving Academy
13846
post-template-default,single,single-post,postid-13846,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

My Driving Academy är medlemmar i STR!

Vi på My Driving Academy kan stolt meddela att vi numera är medlemmar i Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR). För dig som blivande eller nuvarande elev innebär detta en förstärkt garanti att vår trafikskola uppfyller höga kvalitetskrav!

Vad är STR?

Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) är en organisation för trafikskolor som bedriver yrkesmässig förarutbildning. Förbundet bildades år 1939 som ett initiativ till att höja kvaliteten hos Sveriges förarutbildningar. 77 år senare har förbundet 600 trafikskolor som medlemmar – vilket representerar 80% av landets trafikskolor. STR har som huvudsaklig uppgift att verka för en god trafikant- och förarutbildning. Dessutom bedrivs långsiktigt opinionsarbete för att främja trafiksäkerheten nationellt såväl som internationellt.

En kvalitetsstämpel

Innebörden av medlemskapet i STR kan i kort och gott översättas till att My Driving Academy fått en kvalitetsstämpel. Eftersom STR arbetar för att säkra en god och hög kvalitet hos Sveriges trafikskolor innebär medlemskapet att vi har lyckats möta de verksamhets- och utbildningskrav som krävs för att bli fullgoda medlemmar.

Din trafiklärare håller måttet

En viktig fråga för STR är att utbildningen som bedrivs håller en hög kvalitet. Som ett led i detta är ett av medlemskraven att det sätts upp en kompetensutvecklingsplan för alla trafiklärare. För My Driving Academy innebär detta i praktiken att alla våra trafiklärare kontinuerligt utvecklas och utbildas för att se till att din körskoleutbildning blir så bra som bara möjligt!

Säkrar kunskap

Ytterligare ett steg mot att främja kvalitet är att STR ställer särskilda krav på informations- och utbildningsmaterial. Detta innebär att du som körkortsaspirant garanterat får den information och det utbildningsmaterial som behövs för att skapa goda förutsättningar inför uppkörningen och kunskapsprovet. Som en ny elev är kravet att du ska få:

  • en dokumenterad plan över din utbildning
  • en kostnadsberäkning
  • information om att din privata handledare (om du har någon) ges möjlighet att åka med under vissa körlektioner
  • information om utbildning i riskhantering och riskmedvetenhet

Mot en grönare körning!

STR har under en tioårsperiod utbildat 70 000 förare i sparsam körning, eller EcoDriving som det även kallas. Sparsam körning är en körteknik som minskar belastningen på plånboken såväl som miljön. Medlemskapet innebär att alla våra trafiklärare på My Driving Academy följer strikta riktlinjer mot en mer sparsam och grön körning!

Vill du ta körkort hos oss men är osäker på vilken utbildningsform du ska välja? Läs mer om vårt utbud här!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.