Olivia Engstrand har förberett sig väl inför uppkörningen
13968
post-template-default,single,single-post,postid-13968,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Olivia Engstrand har förberett sig väl inför uppkörningen

Det kan vara svårt och läskigt att köra upp för första gången. Många chansar och tror att de ska klara testet men överskattar sin förmåga. Förra året kunde bara drygt hälften sätta sig bakom ratten och köra hem på egen hand. En som däremot inte tar körningen med en klackspark är Olivia Engstrand i Stockholm, som ska köra upp om några dagar. Här berättar hon om sina förberedelser och ger råd till andra som också vill ta körkort.

“För mig har det snarare varit tvärtom, jag har varit extremt noggrann med att verkligen lära mig både teori och praktik och känner inte att jag kunnat göra mycket mer än vad jag redan har gjort”, säger hon.

Olivia går basutbildningen för automatkörkort. Det innebär femton körlektioner som Olivia har valt att komplettera med privat körning.

“Det har varit väldigt roligt, och det som är roligt lär man sig snabbare”, konstaterar hon.

 

Kör dubbla lektioner och regelbundet, råder Olivia

Samtidigt är det mycket att sätta sig in i och den som övar privat med föräldrarna för att få upp körsäkerheten kan räkna med att uppfattningarna om rätt och fel krockar ibland.

“Det blir ju så, föräldrarna säger en sak och körskolan en annan. Fast körskolan har alltid fått sista ordet”, säger Olivia.

Hon berättar också att hon har tagit många dubbellektioner, vilket har varit positivt.

“Jag har lärt mig så mycket mer på att ta dubbla lektioner. Ett tips är också att köra regelbundet eftersom man snabbt tappar kunskaperna om de inte hunnit sätta sig ordentligt.”

 

Ta körkortet nu – inte sedan

Olivia rekommenderar alla som funderar på att ta körkort att verkligen bestämma sig för det – och att ta det på allvar. Själv påbörjade hon sin körutbildning några månader efter 18-årsdagen.

“Jag sköt lite på det men insåg sedan att jag inte kommer ha mindre att göra i framtiden så det var lika bra att sätta igång”, säger hon.

 

Körlektion på håltimme

För Olivias del har upplägget mellan henne och oss på My Driving Academy underlättat för henne att ta körkortet så som hon planerat. Bland annat har vi lagt in körlektioner i hennes luckor i skolschemat. Olivia förklarar:

”Jag har blivit upphämtad på skolan och sedan har körlektionen utgått därifrån, vilket har förenklat för mig och varit effektivt.”

 

Genrep på uppkörningen

Vi på My Driving Academy la också upp ett schema för kommande lektioner samt en dag för uppkörning redan under den första testlektionen, vilket Olivia också tyckt varit bra.

“Det innebar att jag haft ett tydligt mål att sträva emot hela tiden”, säger hon.

Hon berättar att ”testuppkörningen”, som är en sorts genrep med en annan lärare, också är positiv.

“Den körlektionen visar om jag är redo att köra upp och kan behålla min inbokade uppkörningstid eller om jag behöver fler lektioner. Nu när jag klarat den så känner jag mig lugnare inför den riktiga uppkörningen”, avslutar hon.

 

Vill du precis som Olivia ha flexibla körlektioner och ha kul medan du tar ditt körkort? Läs mer om vår flexutbildning, intensivutbildning och utbildning till automatkörkort!

No Comments

Post A Comment