Freja Hedelin: ”MDA anpassar sig alltid efter mina behov” | My Driving Academy
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Freja Hedelin

Freja Hedelin: ”MDA anpassar sig alltid efter mina behov”

Student och körkort – det är mycket nu! I tider som dessa tycker körskoleeleven Freja Hedelin att det är skönt att ta körkort på en trafikskola som kan anpassa sig efter hur hennes behov ser ut.

Snart är det dags för Freja att sjunga om studentens lyckliga dag. Som om inte det vore nog har hon även en uppkörning som väntar. Hur får hon skolan att gå ihop med körkortet, kan en undra?

”Trafiklärarna på MDA anpassar sig efter var jag är, vilket är perfekt eftersom jag går i skolan. De kan både lämna och hämta en och det underlättar dagarna!”

Smidigt med app när skolan kräver sitt

Sista terminen i skolan innebär givetvis en hel del plugg utöver körkortsfrågor. Freja känner att körkortsteorin lätt hamnar i skymundan, men att hon fått ett värdefullt tips för att få in teorin i vardagen.

”Jag har tidigare gjort teorin på nätet men ska nu övergå till att plugga genom en app i mobilen. Innan har jag inte haft möjlighet till att teoriplugga regelbundet på grund av plugget i skolan, men med appen hoppas jag kunna få in teorin dagligen som uppladdning inför uppkörningen. Det är min plan i alla fall!”

Rolig men tydlig lärare underlättar

Freja tar körkort för manuellt växlad bil och har Christer som trafiklärare. Angående frågan om vad det är som gör honom till en bra lärare har hon svaret klart för sig.

”Christer är lite som en farbror. Han är lugn och rolig men kan även vara tydlig och sträng när det behövs, vilket jag tror är anledningen till att han gör sig så bra som lärare. Han berättar alltid om saker jag gjort bra, men även om de saker jag kan göra bättre. Det är en viktig egenskap eftersom det blir tydligt för mig vad jag ska göra om jag hamnar i samma situation nästa gång igen.”

”Ska bli skönt att slippa be mamma eller pappa om skjuts”

För en blivande student och körkortstagerska finns det mycket som väntar runt hörnet. Men vad är det egentligen som lockar mest med att äntligen få körkort?

”Friheten! Tanken är att jag ska lämna Stockholm efter studenten och då ska det bli skönt att kunna köra var jag vill. Att slippa be mamma eller pappa om skjuts ska också bli skönt … *Blink*.”

Frejas råd: ”Kör regelbundet!”

Slutligen frågar jag om Freja har några tips till blivande elever som också vill påbörja sina vägar mot körkortet.

”Jag skulle säga att mitt främsta tips är att satsa på att få in körvanan. Kör regelbundet, minst två gånger i veckan så att du inte glömmer bort det du lär dig! Jag kan rekommendera MDA som trafikskola då de alltid gör sitt bästa för sina elever. Oavsett om du pluggar eller inte så anpassar de sig alltid efter dig och dina behov!”

Pluggar du precis som Freja och funderar på att ta körkort? Kolla in våra tidigare artiklar som kan hjälpa dig på vägen:

Körkort för automat- eller manuellt växlad bil – vad ska jag välja?

Att övningsköra privat vs. på körskola – vad passar mig bäst?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.