Fyra saker att tänka på när du ska jämföra körskolor i Stockholm
17280
post-template-default,single,single-post,postid-17280,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Fyra saker att tänka på när du ska jämföra körskolor i Stockholm

Att välja körskola är en utmaning – särskilt i en storstad som Stockholm där utbudet är näst intill obegränsat. Men det finns några saker som du kan tänka på för att göra valet lite lättare…

Hur långt är du beredd att åka?

Det första du bör fundera ett varv extra kring är hur långt du är villig att pendla för att komma till körskolan. Att lägga mycket tid på resor kräver både timmar av din dag samt en stor dos energi. Fråga dig själv om vad du känner är ett lagom avstånd för dig beroende på var du bor och vilka kommunikationsmöjligheter du har i närheten. Tro oss, det ska kännas enkelt och inte som en börda att ta dig till skolan – annars finns det risk för att besöken inte blir av över huvud taget. My Driving Academy har fördel i att ligga i princip så centralt som det bara går med lokaler vid stadens mittpunkt, Hötorget.

Ta reda på hur lärarna är!

Relationen mellan dig som elev och läraren som ska hjälpa dig till ditt körkort har samma grundförutsättning som vilken annan relation som helst –  att den ska fungera. Därför är det oerhört viktigt att du undersöker vilka typer av trafiklärare som jobbar på de körskolor som du står och väljer mellan. Är de engagerade och pedagogiska? Gör de lektionerna till en rolig och givande upplevelse? Utgår de ifrån dig och dina personliga behov när de utformar inlärningsprocessen? Vill du veta mer om våra lärare My Driving Academy så finns det en uppsjö av elevporträtt på bloggen som du kan läsa och ta reda på vad våra elever tycker om sina trafiklärare.

Jämför priser

Det kan vara en bra idé att jämföra olika körskolors utbildningspriser i stora drag, men haka inte upp dig på denna punkt för länge – slutsumman beror i slutändan mest på hur engagerad du själv varit i din körskortsutbildning och hur mycket du övningskört privat. En körkortsutbildning är en investering för livet, så valet bör inte nödvändigtvis baseras på vilken körskola som är billigast.

Har körskolan den typ av utbildning du söker?

Sist men inte minst bör du ta reda på om körskolan har den typ av körkortsutbildning du vill gå. Kanske vill du att möjligheten för att ta en intensivutbildning ska finnas, eller kunna välja ett ”paket-upplägg” där ett visst antal lektioner ingår. Beroende på hur ditt övriga schema ser ut med jobb eller skola så kan den här punkten spela en stor och ibland avgörande roll för huruvida du lyckas med ditt körkort eller inte.

Väcktes ytterligare frågor om huruvida du vill gå en intensivutbildning eller inte? HÄR kan du läsa allt du behöver veta om denna typ upplägg. Vill du läsa mer om vad en av våra elever tycker om My Driving Academy? Då kan du göra det HÄR.

No Comments

Post A Comment