Om vår och värme, galna första april-skämt och vilket vägmärke du ska hålla koll på i sommar | My Driving Academy
20298
post-template-default,single,single-post,postid-20298,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Om vår och värme, galna första april-skämt och vilket vägmärke du ska hålla koll på i sommar

Nu är förhoppningsvis vintern snart över och våren och värmen här. För dig som trafikant betyder det att det nu är lagligt att byta till sommardäck (ditt fordon ska ha vinterdäck från 1 december–31 mars om det är vinterväglag). Dock gick Polisen och Trafikverket ut för bara några dagar sedan och uppmanade folk att vänta ytterligare ett tag då den bitande kylan och envisa vintern ännu inte vill släppa Sverige ur sitt grepp. Kör försiktigt där ute – och tänk på säkerheten!

***

Det har också varit 1 april vilket innebär att de klassiska aprilskämten duggat tätt runtom i landet. Även biltillverkare och transportbranschen passade på att skoja till det lite. Vad sägs till exempel om ett ljudlöst nackstöd som stänger ute allt oljud från baksätet? Eller om att hästar ska ersätta bilar i Stockholms innerstad för att kunna erbjuda snabbare transporter? Ett transportbolag tillsammans med Sveriges Ryttarförbund sade sig anordna en budryttarutbildning där deltagarna bland annat får lära sig hästetikett, hästrätt och budgalopp. Läs fler galna aprilskämt från branschen här.

***

Med våren och sommaren runt hörnet är det också många som ger sig ut på äventyr. En av vägskyltarna det då är bra att ha koll på är då H22. Sevärdhet. Märket anger en sevärdhet av nationellt intresse och sevärdhetens art anges i anslutning till märket. Det svenska vägmärket för att märke ut en sevärdhet är en fyrklöverliknande symbol motsvarande en heraldisk knut – kallad Sankthanskorset. För de flesta är symbolen kanske mest känd som kommandotangenten på de flesta av Apple Macintosh-tangentbord, där det funnits sedan 1984.

***

Du missar väl inte heller vår app, Mitt Körkort, som hjälper dig nå den frihet ett körkort innebär. Appen hjälper dig bland annat plugga teori, boka och betala körlektioner och chatta med support – snabbt, smidigt och lärorikt! Vi satte oss ned och tog en pratstund med en av våra elever som använder appen – den intervjun kan du läsa här.

No Comments

Post A Comment