Njut av Sveriges bästa badplatser – som du enkelt tar dig till med bil! | My Driving Academy
22549
post-template-default,single,single-post,postid-22549,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Njut av Sveriges bästa badplatser – som du enkelt tar dig till med bil!

Det har varit ett fantastiskt väder i Sverige den senaste månaden. Faktum är att maj månad var rekordvarm i stora delar av landet. Med solens värme och sprudlande sommarkänslor kommer också längtan efter stranden och havet. Det finns många fina svenska stränder – här guidar vi dig till några!

Du behöver inte nödvändigtvis åka utomlands för att njuta av bra väder och en fantastisk strandupplevelse. Något av det allra skönaste man kan göra en varm sommardag är att ta ett svalkande dopp vid någon av Sveriges många härliga stränder. Oavsett om du söker efter långa sandstränder med mycket folk eller avslappnade mindre badplatser har Sverige något för dig.

Norsta Auren, Gotland

Söker du efter avslappning bör du bege dig med bilen till Gotland och Norsta Auren. Stranden är flera kilometer lång och skänker dig lugn och ro – och ingen trängsel. Parkera vid Fårö fyr och promenera genom tallskogen för att hitta denna pärla med vit, finkornig sand och mäktiga sanddyner. Du kommer garanterat få utlandsvibbar – trots att det varken finns glasskiosk eller bar så långt ögat kan nå.

Böda sand, Öland

De stora svenska öarna är populära sommardestinationer och har fina stränder. Böda Sand på Öland är en av Sveriges mest kända stränder och ligger på öns östkust. Den långa stranden passar dig som söker efter hålligång på ett solsäkert ställe med mycket att göra. Med bilen kör du till Kalmar och tar den 6000 meter långa Ölandsbron vidare över till Färjestaden.

Tylösand, Halmstad

Tylösand är en klassisk sandstrand som ofta nämns i diskussionen när det gäller Sveriges finaste strand. På stranden är stämningen pulserande och påminner om Kalifornien – med härlig rytm och mycket folk. E6an tar dig smidigt till denna pärla på västkusten, där det bjuds både på party och avslappning.

Långholmen, Stockholm

Att bo i en storstad behöver givetvis inte innebära att du inte kan ta dig till en badstrand. Om du råkar bli badsugen i Stockholm finns det gott om bad nära centrum. På Långholmen vid Söder Mälarstrand finns både strand- och klippbad – perfekt om du vill ta ett snabbt dopp och inte har tid eller lust att ta dig ut i skärgården.

Pite havsbad, Piteå

Funderar du på att ta bilen norrut i sommar? Då är ett besök på Pite havsbad definitivt att rekommendera! Havsbadet kallas ofta för Norrlands Riviera och har en kilometerlång sandstrand. På stranden finns möjlighet till strandvolleyboll, go-kart och andra familjeaktiviteter som både roar och förgyller din semester!

Varamobaden, Östergötland

Har du vägarna kring Vättern kan ett besök på Norra Europas största insjöbad vara att föreslå. Varamobaden ligger vackert på Vätterns östra strand – bara några kilometer från Motala centrum. Vid väst- till sydvästlig vind bildas dyningar som passar utmärkt för kite- och vindsurfare.

No Comments

Post A Comment