Vi reder ut dina frågetecken kring den ständigt aktuella miljöfrågan! | My Driving Academy
24338
post-template-default,single,single-post,postid-24338,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vi reder ut dina frågetecken kring den ständigt aktuella miljöfrågan!

Valet närmar sig med stormsteg och är nu bara några dagar bort. Ett av de hetaste ämnena är klimatfrågan och vår miljö. Inte så konstigt kanske då frågan får allt mer uppmärksamhet i såväl traditionella som sociala medier. Idag är majoriteten av landets bilar fortfarande fossilberoende, men en mer miljömedveten bilism är ett ständigt mål. I veckans blogginlägg lär du dig mer om exempelvis eco-driving, miljöbilar och miljözoner. Dessutom förklarar vi innebörden av en del krångliga begrepp.

Eco-driving

Ett enkelt sätt att bidra till en bättre miljö är Eco-driving – något de flesta idag har god kännedom kring. Detta eftersom trafikskolor undervisar i ämnet och tidigt lär sina elever om eco-driving. Det sparar både för den privata ekonomin, men framförallt för miljön.

Miljöbilar och miljözoner

Att det inte finns miljövänliga bilar är de flesta överens om. Samtidigt är bilen ett viktigt och ibland nödvändigt färdmedel för många människor. Ordet miljöbil har ofta använts mest för att förtydliga att fordonet klarar en viss utsläppsklass och ibland innebär definition också skattemässiga fördelar. I övrigt betyder ”miljöbil” inte något särskilt. Det finns idag också miljözoner där kommuner beslutat om att utestänga vissa tunga fordon från bland annat stadskärnan. Sådana miljözoner finns idag i åtta svenska städer, och ett nytt förslag om att utöka miljözonerna inlämnades förra året.

Miljöordlista – vad betyder egentligen uttrycken?

Förkortningar och krångliga uttryck råder det inte direkt brist på inom bilbranschen. Vad betyder egentligen ”alternativa drivmedel” och vad är egentligen ett bi-fuel-fordon?

Alternativa drivmedel: ”Alternativa drivmedel” är en benämning för alla drivmedel förutom bensin eller dieselbränsle.

Bi-fuel-fordon: En bil för två bränslen, exempelvis gas och bensin. Har en tank för gas och en för bensin medan motorn är densamma för båda.

Biogas: Ett drivmedel för gasfordon som består mest av metan – precis som naturgas men tillverkad av förnybar råvara.

E85: Kanske har du kommit till bensinstationen och sett att det står ”E85” på en av pumparna. E85 är en bränsleblandning med 85% etanol och 15% bensin som används i dagens etanolbilar.

Vill du ta körkort på ett smidigt och tryggt sätt? Vi på My Driving Academy erbjuder en personlig service och hjälper dig i hela körkortsprocessen – från start till mål. Givetvis lägger vi mycket fokus på rätt inlärning även när det kommer till det vi precis diskuterat, nämligen den ständigt aktuella miljöfrågan. Kontakta oss redan idag för att få reda på hur vi kan hjälpa dig nå drömmen om körkort!

No Comments

Post A Comment