Handledarkurs / Introduktionskurs | My Driving Academy
1474
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1474,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Handledarkurs i Stockholm
För dig som vill övningsköra privat.

Vi bjuder på underhållningen och smörgås!

Just nu! 299kr (ord. 499kr)

Vi håller våra kurser i några av de modernaste lokalerna i City  för att du ska känna dig bekväm! Vi vill även att du ska känna dig inspirerad för att orka en hel kväll! Därför har vi grymma trafiklärare som står för underhållningen och matig smörgås!

 

Vad är egentligen en Handledarkurs / Introduktionskurs?

Introduktionsutbildning (eller handledarutbildning) är en obligatorisk utbildning som du måste gå om du vill övningsköra privat. Kursen har funnits sen 2006 och är en del i Nollvisionens mål att arbeta mot en trafikmiljö utan personskador och dödsolyckor i trafiken.

 

Hur går en handledarkurs till?

Det kommer vara en trafiklärare, du och upp till 29 andra deltagare som tillsammans kommer få diskutera ämnen som körkortsutbildningens mål och innehåll samt regler för övningskörning. Utbildningen ska även hjälpa till med planering och strukturering av övningskörandet och informera om viktiga trafiksäkerhetsfaktorer. Detta gör vi på ett avslappnat sätt där alla kan få känna sig delaktiga utifrån sig själva! Kursen är enligt lag 180 minuter (3 timmar) exklusive raster så du bör tänka att du kommer vara på kursen i ca. 3 och 1/2 timme.

 

När ska man gå Handledarkurs?

Handledarkursen är obligatorisk för den som ska övningsköra och den som ska vara handledare. Ni måste gå kursen innan ni börjar övningsköra.

 

Hur länge är kursen giltig?

Godkänd kurs är giltig i fem år.

 

Hur får Transportstyrelsen och Trafikverket veta att jag gått Handledarkurs?

Efter att du varit hos oss så kommer trafikläraren som föreläste gå in och rapportera dig direkt till transportstyrelsen och trafikverket. Senast dagen efter avslutad handledarutbildning rapporterar vi din närvaro och ditt godkännande till Transportstyrelsen. Du kommer få ett mail av oss där du får vet att det är klart.

 

När får vi börja övningsköra?

Du måste gå in på transportstyrelsens hemsida och ansöka om handledarskap samt betala deras avgift. Efter detta kommer det ta ca 1- 3 veckor innan ni får hem handledartillståndet i brevlådan. Då får ni ge er ut i trafiken. Viktigt är att ni alltid har tillståndet och legitimationen med er i bilen!