Körkortsteori | My Driving Academy
14497
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14497,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Teori på ditt sätt!

MyDrivingAcademy erbjuder teori på 5 olika sätt!

Det är viktigt att din teoriutbildning går hand i hand med din körning. Det ska vara intressant att lära sig teorin så därför erbjuder MyDrivingAcademy flera olika alternativ för hur du kan ta dig an teorin. Läs mer här och kontakta oss för att beställa det som passar dig bäst!

Beställ Bokpaket

B-körkort (550kr)MC-körkort (700kr)

Beställ Videolektioner

B-körkort (399kr)

Beställ Dataprov

B-körkort (399kr)MC-körkort (399kr)

Beställ Privat Teorilektion

B-körkortMC-körkort

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt personnummer (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Under 18 år? Fyll i målsmans kontaktuppgifter nedan!

Jag samtycker härmed till My Driving Academys användarvillkor samt användande av mina personuppgifter

1. Bokpaket

Bokpaketen är det klassiska sättet för eleverna att ta sig an teoriutbildningen. Vi använder STRs bokpaket som innehåller all teori du behöver!

 

2. Online-test/Dataprov

De flesta av våra elever tycker att det är värdefullt att göra test i slutet av teoriutbildningen för att förbereda sig inför den slutliga uppskrivningen. På MyDrivingAcademy får du tillgång till test och prov online som är så realistiska som möjligt jämfört med trafikverkets slutprov. Hos oss får du tillgång till dataprov när du köper något av våra körkortspaket. Du kan även köpa 30 inloggningar separat. Dataproven aktiveras på din profil på elevcentralen.se

 

3. Teori-on-demand

På MyDrivingAcademy erbjuder vi alla våra elever att ställa frågor om körkortsteorin till en av våra utbildningsledare via appen WhatsApp. Där kan du fråga allt ifrån tolkningar av kluriga vägmärken till luddiga trafikregler (hur var det nu med högerregeln?). Läs mer här: Teori-on-demand via WhatsApp.

 

4. Privatlektioner

Om du behöver extra teoristöd av en av våra professionella lärare så kan du boka en privat teorilektion i stället för en körlektion. Fyll bara i formuläret ovan så kontaktar vår koordinator dig.

 

5. Videolektioner

Plugga körkortsteori genom att titta på videolektioner, låter det som något för dig? Är du eller tänker bli elev hos oss? Grattis! Alla som köper körkortspaket hos My Driving Academy får tillgång till teorilektioner i videoform från Körkortskolan.se. Även du som inte har köpt ett utbildningspaket hos oss få rabatt hos oss på Körkortskolan produkter.

 

Körkortsteori när, var och hur du vill

En digital teoriutbildning ger dig möjlighet att styra helt själv när du vill plugga teori. Istället för att behöva passa tider och avsätta hela kvällar för att åka till din körskola för teorilektioner kan du genom Körkortskolan få tillgång till samma undervisning på dina egna villkor. Hemma i sängen, till exempel.

 

En fördel för dig som tycker det är jobbigt eller svårt att läsa dig till kunskapen!

Körkortsskolan har många kunder med läs- och skrivsvårigheter, eftersom alternativet att plugga i videoform underlättar mycket jämfört med att läsa teori som text. En kundundersökning har visat att 95 % av eleverna är nöjda med videolektionerna.

 

Hur fungerar videolektionerna?

Videolektionerna är på totalt 4 timmar och utbildningen är uppdelad i kortare delar. Lektionerna täcker hela körkortsboken och hålls enligt Trafikverkets läroplan. Det är Christopher Åhs, en trafiklärare som är specialiserad på körkortsteori, som håller i lektionerna. Han har 15 års erfarenhet och har utbildat både trafiklärare och elever.

Lektionerna finns tillgängliga på ditt konto på korkortskolan.se och du kan se dem hur många gånger som helst och i vilken ordning du vill.

Skärmavbild

Stillbild från videolektionen Kapitel 1.

 

Körkortskolans videolektioner innehåller 12 kapitel:

Kapitel 1 – Defensiv körning, prioritering i trafiken, polisens tecken, trafiksignal, väjningspliktsmärken, allmänna regler.

Kapitel 2 – Parkering, datumparkering, tips vid parkering, övergångsställe, cyklister, järnvägsöverfart.

Kapitel 3 – Vägmärken, varningsmärken, förbudsmärken, påbudsmärken, lokaliseringsmärken.

Kapitel 4 – Landsväg, landsvägskorsning, avståndsbedömning, vänstersväng, kurvor och backkrön, enskild väg.

Kapitel 5 – Motorvägspåfart, motorvägskörning, omkörning, förbud på motorväg, halt väglag, vattenplaning.

Kapitel 6 – Broms- reaktions- och stoppsträcka, köregenskaper, styrning, bromsar.

Kapitel 7 – Bilens däck, mönsterdjup, kylarvätska, elsystem, besiktning, försäkring.

Kapitel 8 – Belysning, bländning, helljus vid möte, helljus vid omkörning, blinkers, varningsblinkers, kontrollampor, last i bilen.

Kapitel 9 – Deformationszoner, säkerhetsbälte och airbag, barn i bilen, vid olycka.

Kapitel 10 – Släpvagn, kultryck, släpvagnens utrustning, fällknivsverkan, bogsering.

Kapitel 11 – Inlärning, alkohol, trötthet, droger, synen, tunnelseende, avsökning, fartblindhet, döda vinkeln.

Kapitel 12 – Sparsam körning, miljöpåverkan, bränslen.

 

Sagt om teorilektionerna

Vi på My Driving Academy har låtit några av våra elever prova Körkortskolans videolektioner.

”Jag tycker att det funkar jättebra med Körkortskolans videolektioner. Är perfekt att titta på när man är på väg till och från jobbet. Smidigt att man inte alltid måste titta ner i telefonen utan det är väldigt lätt att bara kunna lyssna också och titta ner på videon när han visar en viss trafiksituation eller ska visa ett exempel, och så vidare. Det är ett bra komplement till boken”, säger Victoria, en av dem som har testat videolektionerna.

Tycker du att det här låter intressant? Bli kund hos oss, så får du automatiskt tillgång till en fullgod och flexibel teoriutbildning genom Körkortskolans videolektioner. Har du frågor så maila oss på hej@mydrivingacademy.se. Vill du komma i kontakt med Körkortskolan kan du göra det här. Läs mer på korkortskolan.se.