MC kort | My Driving Academy
1404
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1404,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

MC kort i Stockholm

Ett par i veckan eller intensivt? Vi hjälper dig att ta ditt beslut!

Är det dags att uppfylla drömmen om att köra motorcykel, är du trött på att sitta bakpå eller behöver du ett smidigare fordon i Stockholmstrafiken? Oavsett anledning så hjälper vi dig till ditt  MC kort!

 

 

Är det första gången du sitter på en motorcykel?

Vi utgår alltid från att våra elever är nybörjare. Och vi är proffs på nybörjare. Vi kommer att inleda hela utbildningen på vårt inhägnade område där du får chansen att i lugn och ro bekanta dig med motorcykeln utan att bli störd av andra trafikanter. Hos My Driving Academy kör du helt nya och lättkörda BMW motorcyklar och vi förser dig med all utrustning du behöver. Du behöver inte ens körkortstillstånd för att få köra på vårt område så det är bara att boka en testlektion så tar vi det från där.

 

Var börjar vi våra körningar?

Tyvärr erbjuder vi endast MC-kort i Stockholm än så länge. Vi börjar och slutar alla våra körlektioner på Mårbackagatan 9 i Farsta.

 

Vill du övningsköra någon gång i veckan hos oss?

Har du bara tid någon gång i veckan eller vill du hinna övningsköra hemma mellan körlektionerna? Vi anpassar oss efter dina behov och hjälper dig med en strukturerad plan hela vägen fram till målet!

 

Vill du ta körkortet snabbt? – Kör Intensivt.

Vill du få körkortet avklarat på kortare tid? Inga problem vi lägger upp en komplett utbildning från start till mål!

 

Teorin fixar vi tillsammans!

Är du orolig för hur du ska plugga? Inga problem! Du kan plugga online hemifrån och fastnar du har du direktkontakt med våra erfarna trafiklärare som kan svara på dina frågor så du slipper vänta till din nästa körlektion!

 

Vilket sätt är bäst för dig?

Vi anpassar allt i utbildningen utifrån dina behov men för att du ska få det mest optimala upplägget rekommenderar vi att du tar en testlektion så snabbt som möjligt oavsett om du vill börja övningsköra i morgon eller om några veckor!

 

Obligatoriska Kurser.

När du ska ta MC kort måste du genomföra två kurser.

  • Riskettan
  • Risktvåan

Riskettan är en teoretisk kurs om riskbeteenden, uttröttning, mobilanvändning, alkohol och droger. Denna kurs genomför du hos oss på My Driving Academy. Vi håller kurserna centralt mitt i city på Summit i HiTech Building vid Hötorget i Stockholm, Sveavägen 9. Plan 2.

Risktvåan är en praktisk utbildning där man får uppleva hur motorcykeln rör sig i olika hastigheter på olika underlag vid hårda inbromsningar. Risktvåan kan du boka genom oss. Vi har ett samarbete med Gillinge Halkbana som ligger en bit utanför Stockholm

 

Kunskapsprov och Förarprov

Eller som det ofta kallas, Teoriprov och uppkörning. Kunskapsprovet genomförs i trafikverkets lokaler. Du kan få köra upp med den motorcykeln du övningskört med. På My Driving Academy kallar vi det för Lån av MC vid uppkörning. Då får du 60 minuters uppvärmning, stöd och pepp innan provet tillsammans med din trafiklärare. Uppvärmningen avslutas med att ni hämtar en förarprövare på Trafikverket.