NOT USED? MC Risk1 | My Driving Academy
1392
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1392,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

MC Risk1 utbildning mitt i Stockholm

Risk1-utbildningen (eller ”riskettan”) är en obligatorisk kurs för dig som vill ta mc kort. Vi på MyDrivingAcademy håller kursen i moderna lokaler med god smörgås och kaffe!

Har du bestämt dig för att ta MC kort och hunnit köra några rundor antingen på en trafikskola och/eller privat? Då är det läge att börja fundera på de obligatoriska momenten i körkortsutbildningen!

 

Vad måste jag göra innan jag får köra upp?

Innan du får göra din uppkörning så måste du göra två obligatoriska riskutbildningar (en teoretisk (Risk1) och en praktisk (Risk2)). När dessa är gjorda så skriver du teoriprovet och sen är du redo för uppkörning.

 

Riskutbildning del 1

Riskutbildning del 1 är en obligatorisk teoretisk utbildning där du får möjlighet att fördjupa dig i de risker som du som motorcyklist utsätts för. Kursen är cirka tre och en halv timme lång där vi tillsammans djupdyker i olycksstatistik samt delar erfarenheter och tankar med varandra för att höja vårt risktänkande inför vårt nya liv på två hjul. Kursen är i huvudsak upplagd med gruppdiskussioner och -övningar.

 

Var hålls kursen?

Vi på MyDrivingAcademy håller våra MC Risk1 kurser i supermoderna konferenslokaler på HiTech Building (Hötorgskrapa #3) på Sveavägen 9 mitt i Stockholm. Vi håller kurserna på kvällstid så att du inte ska behöva ta ledigt från skola eller arbete. I kursavgiften ingår dessutom både smörgås och kaffe som vi caterar från ett café i stan.