Mopedkörkort | My Driving Academy
1262
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1262,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Mopedkörkort i Stockholm
Alla gruppmoment på en helg!

(AM / Moped Klass 1)

Längtar du efter friheten som kommer med ett mopedkörkort? Vill du lättare kunna ta dig till träningen, skolan, jobbet eller bara kunna hänga med kompisarna? Det kan du efter vår utbildning för AM-körkort: vi erbjuder dig en mopedkurs där du har möjlighet att utföra samtliga gruppmoment av utbildningen på endast en helg!

Vad får jag köra med AM-körkort?

Med ett AM-körkort, ofta kallat mopedkörkort eller “moppekort”, får du köra moped klass 1 (EU-moped), moped klass II, traktor a och motorredskap klass 2. AM-körkort kan du ta från att du är 15 år.

 

Hur lång tid tar det att ta mopedkörkort?

Mopedutbildningen är totalt 13 timmar lång. Teorin är 9 timmar lång inklusive raster och de praktiska momenten är satta till 4 timmar. Vi kör normalt teorin på lördagen och manöverbanan på söndagen, under lov och röda dagar kör vi även andra veckodagar. Den sista delen av utbildningen är körning i trafik, ”uppkörning”, som normalt kommer hållas veckan efter, denna bokar du separat via telefon/mail eller direkt med läraren. Observera körning trafik kräver att du har ett körkortstillstånd som utfärdas av transportstyrelsen. Övrig utbildning kan du genomföra utan detta tillstånd. Om du behöver mer tid till övning kan vi så klart utöka utbildningen efter dina behov.

 

Hur går Mopedutbildningen till?

Kursen för mopedkörkort består av tre delar teoriavsnitt, manöverbana och körning i trafik och avslutas med ett teoriprov hos Trafikverket. Teorin och manövreringen genomför vi tillsammans i en grupp under en fullspäckad och rolig helg. Därefter bestämmer du själv när du vill köra din trafikkörning ”uppkörning” och göra teoriprovet hos trafikverket.

 

Vart gör jag Teorilektionerna?

Under kursen håller vi till i konferenslokaler hos Summit i HiTech Building vid Hötorget (Sveavägen 9) i Stockholm. I dessa kreativa och moderna miljöer går vi igenom de teoretiska delarna av utbildningen. Givetvis bjuds det på fika, så att du har energi under hela kurstiden samt att vi kommer att hålla en längre paus mitt på lördagen så att du hinner ut och köpa lunch på någon av alla restauranger i närheten!

 

Vart tränar jag körningen?

De praktiska delarna av utbildningen hålls dels på vår körgård i Farsta (Mårbackagatan 13), dels ute i trafiken. Körgården ger dig gott om utrymme att bekanta dig med mopeden och är fri från allmän trafik. Ute i trafiken får du sedan, på egen hand tillsammans med vår instruktör, bekanta dig med olika trafiksituationer. Du kan läsa mer om de praktiska momenten längre ned.

 

Behöver jag ta med mig något?

Nej! Vi ger dig lärarledda teorilektioner, alla obligatoriska praktiska moment, skyddskläder, hjälm, skor, handskar, kurslitteratur, inloggning till webbportal med teorifrågor samt frukt under teorilektionen.

 

Preliminärt schema för utbildningen:

Lördag  –  07:45-17:00 (teori)
Söndag – Tid meddelas vid anmälan (Manövrering)
Trafikkörning – Valfri ledig lektionstid efter genomförda gruppmoment (bokas separat)

 

Är det några prov?

Du bokar själv ditt teoriprov efter din utbildning som genomförs på Trafikverket. Provavgiften är från 325kr och betalas direkt till Trafikverket.

 

Vart kan jag äta Lunch?

Under teoridagen kommer det förekomma ett lunchpass. Det finns en varietet av restauranger vid Hötorget, det finns även möjlighet att äta vid kurslokalerna om du vill ta med dig egen mat.

 

Viktig information till målsman?

Kursen innehåller moment där den studerande ska vistas utanför lokalen med övriga deltagare men utan föreläsare för att samla information till olika grupparbeten. Vi ber dig som målsman att kontakta oss om detta inte godkänns.

 

Regler för avbokning/sen ankomst

Det är viktigt att du kommer i tid till dina kurstillfällen då det är lagkrav på tidsanpassad närvaro under utbildningen. Om du kommer mer än 15 minuter försent kan du mista din plats och tvingas boka om samt betala en extra avgift för det nya tillfället. Priser för missat tillfälle är 1 480 kr för teori, 2 680 kr för manöverbana samt 1 340 kr för trafikkörning. Avbokning skall ske senast 24 timmar i förtid samt vid sjukdom kan sjukintyg komma att krävas för att slippa extra avgift.