Mopedkörkort | My Driving Academy
1262
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1262,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Mopedkörkort i Stockholm
Alla gruppmoment på en helg!

(AM inkl Moped Klass 1)

Längtar du efter friheten som kommer med ett mopedkörkort? Vill du bara kunna trä på dig hjälmen, hoppa upp på moppen och susa iväg? Det kan du efter vår utbildning för AM-körkort: vi erbjuder dig en mopedkurs komprimerat till en helg och en timme på en vardag i centrala Stockholm!

Vad får jag köra med AM-körkort?

Med ett AM-körkort, ofta kallat mopedkörkort eller “moppekörkort”, får du köra moped klass 1 (EU-moped), moped klass II, traktor a och motorredskap klass 2. AM-körkort kan du ta från att du är 15 år.

 

Hur lång tid tar det att ta mopedkörkort?

Mopedutbildningen är totalt 13 timmar lång. Teorin är 9 timmar lång inklusive raster och de praktiska momenten är satta till 3+1 timmar.  Vi kör därför teorin på lördagen och manöverbanan på söndagen. Du bokar in din timme i trafiken som kommer hållas veckan efter på en vardag via telefon eller direkt med läraren. Observera att timmen  trafik kräver att du har ett körkortstillstånd som utfärdas av transportstyrelsen. Övrig utbildning kan du genomföra utan detta tillstånd. Om du behöver mer tid till övning kan vi så klart utöka utbildningen efter dina behov.

 

Hur går Mopedutbildningen till?

Kursen för mopedkörkort består av tre delar (teoriavsnitt (8 timmar), manövrering på inhägnat område (3 timmar) samt körning i trafik (1 timme) och avslutas med ett teoriprov hos Trafikverket. Teorin och manövreringen genomför vi tillsammans i en grupp under en fullspäckad och rolig helg. Därefter bestämmer du själv när du vill köra din trafik-timme och göra teoriprovet hos trafikverket.

 

Vart gör man Teorilektionerna?

Under kursen håller vi till i konferenslokaler hos Summit i HiTech Building vid Hötorget (Sveavägen 9) i Stockholm. I dessa kreativa och moderna miljöer går vi igenom de teoretiska delarna av utbildningen. Givetvis bjuds det på fika, så att du har energi under hela kurstiden samt att vi kommer att hålla en längre paus mitt på lördagen så att du hinner ut och köpa lunch på någon av alla restauranger i närheten!

 

Var tränar man körningen?

De praktiska delarna av utbildningen hålls dels på vår körgård i Farsta (Mårbackagatan 13), dels ute i Stockholmstrafiken. Körgården ger dig gott om utrymme att bekanta dig med mopeden och är fri från allmän trafik. Ute i trafiken får du sedan, på egen hand tillsammans med vår instruktör, bekanta dig med olika trafiksituationer. Du kan läsa mer om de praktiska momenten längre ned.

 

Behöver jag ta med mig något?

Nej! Vi ger dig lärarledda teorilektioner, alla obligatoriska praktiska moment, skyddskläder, hjälm, skor, handskar, kurslitteratur, inloggning till webbportal med teorifrågor samt fika under teorilektionen.

 

Preliminärt schema för utbildningen:

Lördag  –  08:00-17:00 (teori)
Söndag – 08:00-11:00, 11:30-14:30 ELLER 15:00-18:00 (Manövrering)
Trafik-timme – Valfri ledig lektionstid efter genomförda gruppmoment

 

Är det några prov?

Du kommer bli inbokad under din utbildning på kunskapsprovet som genomförs på Trafikverket. Provavgiften  är från 325kr och betalas direkt till Trafikverket.

 

Vart kan jag äta Lunch?

Under teoridagen kommer det förekomma ett lunchpass. Det finns en varietet av restauranger vid Hötorget, det finns även möjlighet att äta vid kurslokalerna om du vill ta med dig egen mat.

 

Viktig information till målsman?

Kursen innehåller moment där den studerande ska vistas utanför lokalen med övriga deltagare men utan föreläsare för att samla information till olika grupparbeten. Vi ber dig som målsman att kontakta oss om detta inte godkänns.