Personbil körkort | My Driving Academy
1409
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1409,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ta körkort för personbil

Manuell eller Automat? 

Vi hjälper dig att ta ditt beslut!

Vi kör häftiga och lättkörda MINI Cooper. På MyDrivingAcademy erbjuder vi dessutom tider på både kvällar och helger samt hämtning/lämnings-service utan extra kostnad!

Har du äntligen bestämt dig för att ta körkort för personbil!? Grattis! Då är du varmt välkommen till oss och i trygga händer! Vi är nämligen proffs på nybörjare och är vana vid att anpassa utbildningen till dina behov och preferenser!

 

Vill du övningsköra någon gång i veckan hos oss?

Har du bara tid någon gång i veckan eller vill du hinna övningsköra hemma mellan körlektionerna? Vi anpassar oss efter dina behov och hjälper dig med en strukturerad plan hela vägen fram till målet!

Övningskör du hemma? Ta med dig din handledare på körlektionen så har du ett par extra ögon och öron om hjälper dig att minnas allt du behöver träna på hemma.

 

Vill du ta körkortet snabbt? – Kör Intensivt.

Vill du få körkortet avklarat på bara några veckor? Inga problem vi lägger upp en komplett utbildning från start till mål innan du ens kommit in bakom ratten!

 

Teorin fixar vi tillsammans!

Är du orolig för hur du ska plugga? Inga problem! Vi erbjuder en rad möjligheter för dig att lära dig teorin online hemifrån.

I vår egen app – Mitt Körkort – har vi samlat 1000 teorifrågor som våra licensierade trafiklärare har kvalitetssäkrat. Övningsproven är utformade precis som trafikverkets slutprov med 70 frågor på 50 minuter. Och du kan göra hur många övningsprov som helst. Varje fråga du svarar rätt på blir markerad som ”Klarad!” och svarar du rätt två gånger i rad blir den markerad som ”Bemästrad!” När du ha bemästrat 900 av frågorna är du väl förberedd för Trafikverkets prov.

Med appen kan du träna var du än befinner dig och du kan när som helst pausa för att fortsätta senare.

 

Vilket sätt är bäst för dig?

Vi anpassar allt i utbildningen utifrån dina behov men för att du ska få de mest optimala upplägget rekommenderar vi att du tar en testlektion så snabbt som möjligt oavsett om du vill börja övningsköra i morgon eller om några veckor!

 

Obligatoriska Kurser.

När du ska ta körkort B för Personbil måste du genomföra två kurser.

  • Riskettan
  • Risktvåan

Riskettan är en teoretisk kurs om riskbeteenden, uttröttning, mobilanvändning, alkohol och droger. Denna kurs genomför du hos oss på My Driving Academy. Vi håller kurserna centralt mitt i city i såväl Stockholm som Uppsala.

Risktvåan även kallad Halkbanan, är en praktisk utbildning där man får uppleva hur bilen rör sig i olika hastigheter på olika underlag vid hårda inbromsningar. Risktvåan kan du boka genom oss. Vi har ett samarbete med Gillinge Halkbana som ligger mitt emellan Stockholm och Uppsala.

 

Utbildningskontroll

Vill du genomföra dina examensprov med den bil du kört hos oss på My Driving Academy så måste du i slutet på din utbildning genomgå en utbildningskontroll. Här kommer du få träffa en av våra utbildningsledare som kommer agera som en förarprövare. Syftet med utbildningskontrollen är att du ska få träna på hur det känns att genomföra ett prov men även för att du ska få ett ”kvitto” på att dina kunskaper håller för din uppkörning.

 

Kunskapsprov och Förarprov

Eller som det ofta kallas, Teoriprov och uppkörning. Dessa prov kommer vi boka i nära anslutning till varandra. Kunskapsprovet genomförs i trafikverkets lokaler. Vi bokar detta tillsammans med dig så tiden för provet passar dig. Du får även köra upp i den bil du övningskört i. På My Driving Academy kallar vi det för Lån av bil vid uppkörning. Då får du 80 minuters uppvärmning, stöd och pepp innan provet tillsammans med din trafiklärare. Uppvärmningen avslutas med att ni hämtar en förarprövare på Trafikverket.