Riskettan MC | My Driving Academy
1633
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1633,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Riskettan MC i Stockholm
Sköna lokaler och föreläsare!

Vi bjuder på underhållningen och smörgås!

Pris 550kr

Vi håller våra kurser i några av de modernaste lokalerna i City för att du ska känna dig bekväm! Vi vill även att du ska känna dig inspirerad för att orka en hel kväll! Därför har vi grymma trafiklärare som står för underhållningen och matig smörgås!

Vad är egentligen Riskettan MC?

Riskutbildning del ett, även kallad risketta, är en obligatorisk utbildning som du måste gå innan du kan göra något körkortsprov för motorcykel hos Trafikverket. Kursen har funnits sen 1 april 2009 och är en del i Nollvisionens mål att arbeta mot en trafikmiljö utan personskador och dödsolyckor i trafiken.

 

Hur går riskutbildningen för motorcykel till?

Det kommer vara en trafiklärare, du och upp till 15 andra deltagare som tillsammans kommer få diskutera ämnen som riskbeteenden i trafiken, mobilanvändning, uttröttning, alkohol och droger. Detta gör vi på ett avslappnat sätt där alla får känna sig delaktiga! Kursen är enligt lag 180 minuter (3 timmar) exklusive raster så du bör tänka att du kommer vara på kursen i ca. 3 och 1/2 timme.

 

När ska man gå Riskettan MC?

Riskettan för motorcykel kan du gå precis när du vill t.o.m innan du har ditt körkortstillstånd men vi rekommenderar att du gör den efter att du tagit några körlektioner. Det viktiga är att du gått kursen innan du ska göra dina examensprov för körkortet!

 

Hur länge är kursen giltig?

Godkänd kurs är giltig i fem år.

 

Hur får Transportstyrelsen och Trafikverket veta att jag gått Riskettan MC?

Efter att du varit hos oss så kommer trafikläraren som föreläste gå in och rapportera dig direkt till transportstyrelsen och trafikverket. Om du har provet på morgonen dagen efter att du varit hos oss på Riskettan så är det viktigt att du säger detta till föreläsaren. Om vi inte hunnit rapportera dig så kommer du inte få avlägga ditt prov.