Risktvåan (Halkbana MC) | My Driving Academy
1651
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1651,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Risktvåan MC

Något du sent kommer att glömma! 

Hur beter sig motorcykeln och hur känns det att köra under särskilda förhållanden? På kursen får du lära dig varför det är svårt att synas som motorcyklist och vad som händer om vi låter våra impulser ta över vår körning! Vill du veta om du är redo för att göra din riskutbildning så kan du boka en testlektion för att kolla av din körning!


Vad är Risktvåan MC?

Riskutbildning del två är en obligatorisk utbildning som du måste gå innan du kan göra något körkortsproven hos Trafikverket. Kursen är en del i Nollvisionens mål att arbeta mot en trafikmiljö utan personskador och dödsolyckor i trafiken. Risktvåan även kallad risktvåan utförs på ett trafiksäkerhetscenter.

 

När ska man gå Risktvåan?

Risktvåan gör du i slutet på din körkortsutbildning. Det viktiga är att du gått kursen innan du ska göra dina examensprov för körkortet!

För att få boka risktvåan genom oss behöver du först boka en testlektion så vi kan bedöma att du är redo för att åka dit.

 

Hur går Risktvåan MC till?

Kursen kommer beröra ämnena mänskligt beteende, Motorcykelns beteende och körning under särskilda förhållanden. Kursen är uppdelad i tre huvuddelar, hur svårt det är att synas som motorcyklist, hur olika situationer påverkar bromsning samt vad händer med motorcykeln under svängning om vi låter våra reflexer ta över vårt beteende. Kursen är ca. 4 timmar

 

Hur länge är kursen giltig?

Godkänd kurs är giltig i fem år.

 

Vi ser till att Transportstyrelsen och Trafikverket får veta att du gått Risktvåan MC!

Efter att du varit hos oss så kommer trafikläraren som föreläste gå in och rapportera dig direkt till transportstyrelsen och trafikverket. Om du har provet på morgonen dagen efter att du varit hos oss på Risktvåan så är det viktigt att du säger detta till föreläsaren. Om föreläsaren inte hunnit rapportera dig så kommer du inte få avlägga ditt prov.

 

Vart gör jag Risktvåan?

Du tar själv kontakt med Stockholms Trafiksäkerhetscenter, Gillinge Halkbana. Gillinge ligger en bit utanför Stockholm men har goda förbindelser via buss mot Norrtälje både från Tekniska Högskolan och Danderyds sjukhus.

 

Vad kostar Risktvåan?

2450kr för vardagar