Halkbana (Risktvåan) | My Driving Academy
1487
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1487,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Halkbana (Risktvåan)

En upplevelse för Livet!

Hur känns det att förlora kontrollen över fordonet? På halkbanan får du en upplevelse för livet! Under kontrollerade former får du prova vad som händer med bilen när väglaget är torrt respektive halt.

Vad är halkbana / Risktvåan?

Riskutbildning del två även kallad risktvåan eller halkbana utförs på ett trafiksäkerhetscenter. Det är en obligatorisk utbildning som du måste gå innan du kan göra något körkortsproven hos Trafikverket. Kursen är en del i Nollvisionens mål att arbeta mot en trafikmiljö utan personskador och dödsolyckor i trafiken.

 

Hur går Halkbana till?

Kursen kommer beröra ämnena mänskligt beteende, bilens beteende och körning under särskilda förhållanden. Kursen är uppdelad i tre moment. En klassrumsaktivitet, genomgång i en säkerhetshall och körning. Kursen är ca. 4 timmar.

 

När ska man gå Risktvåan?

Eftersom Risktvåan är ett praktiskt moment där du kommer sitta i bilen själv för första gången rekommenderar vi att du gör den i slutet på din körkortsutbildning. Det viktiga är att du gått kursen innan du ska göra dina examensprov för körkortet!

 

Hur länge är kursen giltig?

Godkänd kurs är giltig i fem år.

 

Hur får Transportstyrelsen och Trafikverket veta att jag kört Halkbana?

Efter att du varit hos oss så kommer trafikläraren som föreläste gå in och rapportera dig direkt till transportstyrelsen och trafikverket. Om du har provet på morgonen dagen efter att du varit hos oss på Risktvåan så är det viktigt att du säger detta till föreläsaren. Om föreläsaren inte hunnit rapportera dig så kommer du inte få avlägga ditt prov.

 

Var kör jag halkbana?

Bokar du halkbana via oss så kommer du få genomföra den på Stockholms Trafiksäkerhetscenter, Gillinge Halkbana. Gillinge ligger en bit utanför Stockholm men har goda förbindelser via buss mot Norrtälje både från Tekniska Högskolan och Danderyds sjukhus.

 

Vad kostar Risktvåan?

Vi följer Gillinges prissättning och tar därför:

1900kr för vardagar

2100kr för helger